Horčica žltá 100g
Používa sa na konzervovanie potravín, na výrobu horčice a pod.
Hlavné využitie majú mletá semená pri výrobe mnohých druhov horčice. Celá semená sa používajú najmä pri konzervovaní zeleniny (kapusta, červená repa, uhorky) a rýb. Možno ich použiť aj pri príprave základov pokrmov na oleji (napr. Pod cestoviny).
Spôsobuje prekrvenie zažívacieho traktu, tým urýchľuje trávenie a látkovú výmenu. Odporúča sa pri zlej funkcii čriev, nízke tvorbe žlče. Nehodí sa pri zápaloch žalúdka. Používa sa aj pri kôrnateniu ciev, proti vysokému krvnému tlaku. Používa sa aj v lekárstve - placka z rozomletej horčice s múkou tíši reumatické bolesti.
Celá horčičné semená vonia len veľmi málo - až po rozdrvení alebo zomletiu a premiešaniu s vodou či navlhčení sa uvoľní ich ostré arómu a priama chuť. Voda totiž aktivuje enzým obsiahnutý v horčičných semenách. Tento enzým potom reaguje s ostatnými obsiahnutými látkami a výsledkom je éterický olej s charakteristickou chuťou a vôňou.
Obsahujú glukozinoláty (horčicový glykozid) sinalbin.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ho%C5%99%C4%8Di%C4%8Dn%C3%A9_sem%C3%ADnko
Potrebujete poradiť?
Píšte: info@babiccinobchod.cz
Volajte: 00420 775 664 966
Mohlo by Vás zaujímať