Korenie na Tzatziki 50 g
Forma |
Balenie |
Krajina pôvodu |
Druh korenia |
Kuchyňa |
Bez soli |
Bez glutamanu |
Zmes korenia | Eko doypack s uzáverom |
Česká republika | Zmes korenia | Grécka | NIE | ÁNO |
Korenie na tzatziki – autentická chuť Grécka
Zmes Korenia na Tzatziki od HERBI prináša jedinečné spojenie cesnaku, pískavice, kôpru a kurkumy so štipkou soli (max. 35 %), vďaka ktorému pripravíte tradičný grécky dip s dokonalou chuťou a vôňou. Ideálne na dochutenie jogurtových dipov, šalátov či marinád. Pridajte do svojich jedál osviežujúci stredomorský nádych ľahko a rýchlo!
Zloženie:
cesnak, pískavice, kôpor, kurkuma, soľ max. 35%
Balenie:
50 g zmesi Korenie na tzatziki v uzatvárateľnom doypack sáčku, ktorý uchová jej čerstvosť a arómu.
Chuť a vôňa:
Jemná a osviežujúca chuť s výraznými tónmi cesnaku a kôpru
Použitie v kuchyni:
-
Tzatziki dip: Zmiešajte 1 lyžičku zmesi s 200 g hustého bieleho jogurtu, pridajte nastrúhanú uhorku, lyžicu olivového oleja a štipku soli. Nechajte odležať v chladničke aspoň 30 minút.
-
Jogurtové dresingy: Dochucujte šaláty pridaním zmesi do jogurtu.
-
Marinády: Využite zmes na dochutenie marinád na grilovanú zeleninu alebo mäso.
-
Pečené zemiaky: Obohaťte pečené zemiaky sviežou chuťou tejto zmesi.
Náš tip:
Pridaj zmes do hustého bieleho jogurtu s nastrúhanou uhorkou pre autentický grécky dip.
Alergény:
Môže obsahovať stopy lepku, sóje, horčice, zeleru, sezamu, vajec a mlieka.
Recept na domáce Tzatziki:
Potrebuješ:
- 1 lyžičku Korenie na tzatziki
- 200 g kyslej smotany alebo jogurtu
- 1 menšiu uhorku
- 1 lyžicu olivového oleja
- Štipku soli
Postup:
-
Uhorku postrúhajte najemno a dôkladne vytlačte prebytočnú vodu.
-
V mise zmiešajte kyslú smotanu, nastrúhanú uhorku, zmes Korenia na tzatziki a olivový olej.
-
Podľa chuti pridajte soľ a nechajte dip odležať v chladničke aspoň 30 minút.
-
Podávajte ako osviežujúci dip k pečivu, zelenine alebo mäsu.
Preskúmaj ďalšie zmesi a bylinky z našej ponuky a posuň svoje jedlá na novú úroveň chutí!
Mohlo by Vás zaujímať