Tymián drvený 25 g
Forma |
Balenie |
Druh korenia |
Kuchyňa |
Drvené | Eko doypack s uzáverom |
tymián | Medzinárodná |
Drvený tymián je tradičná bylinka s typickou zemitou a mierne štipľavou chuťou. Je perfektný na ochutenie pokrmov z mäsa i zeleniny, do polievok a omáčok. Tymian je preslávený svojou intenzívnou vôňou a skvele sa uplatní pri pečení, grilovaní i príprave marinád. Vďaka svojej všestrannosti sa stane tvojím obľúbeným korením v kuchyni.
Balenie:
50 g drveného tymiánu v uzatvárateľnom doypack sáčku, ktorý uchová jeho čerstvosť a arómu.
Chuť a vôňa:
Výrazná, zemitá a ľahko pieporná chuť s intenzívnou vôňou.
Použitie v kuchyni:
-
Skvelý do pokrmov z mäsa, hlavne pečeného a duseného
-
Výtočný na dochutenie polievok a vývarov
-
Ideálne do marinád a bylinkového masla
-
Perfektný na grilovanú zeleninu
Náš tip:
Prisypte rozdrvený tymián do marinády na kuracie mäso alebo zeleninu pred grilovaním, aby pokrm získal výraznejšiu chuť.
Recept na pečenú zeleninu s tymiánom:
Potrebuješ:
-
1 lyžicu rozdrveného tymiánu
-
500 g zeleniny (mrkva, zemiaky, cuketa)
-
2 lyžice olivového oleja
-
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
-
Rúru predhrej na 200 °C.
-
Zeleninu nakrájaj na rovnako veľké kúsky, zmiešaj s tymianom, olejom, soľou a čiernym korením.
-
Rozprestri na plech vyložený papierom na pečenie a peči asi 30 minút, kým zelenina nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
-
Podávaj ako hlavné jedlo alebo prílohu.
Preskúmaj ďalšie zmesi a bylinky z našej ponuky a posuň svoje jedlá na novú úroveň chutí!
Mohlo by Vás zaujímať